KESKUSTALLI OY

Ruskeasuon Ratsastushalli
00280 Helsinki
p. 010 4202569
keskustalli@keskustalli.fi

ALKEISKURSSI JUNIOREILLE MAALISKUUSSA LAUANTAISIN KLO 16-17

TALUTUSRATSASTUS SHETLANNINPONEILLA

TALUTUSRATSASTUS JATKUU KEVÄÄLLÄ

Tuntien peruutukset ja tiedustelut

ma-pe klo 8-9 ja 15-15.45. Muina aikoina pyrimme vastaamaan puhelimeen mahdollisuuksien mukaan.

Tuntien peruutukset vain puhelimitse p.010 420 2569 viimeistään ratsastuspäivän aamuna klo 8.30 mennessä.

Väentupa, jossa leiriläiset pääosin asuivat.

Tallirakennus

MUISTOJEN SKATA

Skatan tila, jonka Helsingin kaupunki omistaa sijaitsee Vuosaaressa, Uutelan niemessä. Skata oli Keskustallin leiripaikka 1950-luvun puolivälistä yli 20 vuoden ajan. Sadat tuon ajan nuoret ja myös vähän vanhemmatkin helsinkiläisratsastajat ovat viettäneet ikimuistoisia leirikesiä Skatassa - kesiä ja kursseja, joiden merkitys koko Suomen ratsastusurheilulle on ollut arvaamattoman suuri. Joka ei ole kokenut ratsastusleiriä Skatassa, ei voi tietää mitä ratsastusleiri parhaimmillaan on.

Ylätalo

Olot eivät olleet ylelliset - ei ollut suihkua ja juoksevaa vettä, vuoteena oli puulaverit (Helsingin Olympialaisten peruja) ja oma oljilla täytetty patjapussi ja makuusäkki neljän - kahdeksan hengen huoneissa/vajoissa, aamutee, lounaana puuro (etuoikeutetuilla edellispäivän päivällisen jäänteet), päivällinen, joka joskus sisälsi jopa jälkiruoan ja iltatee - ei lämmintä, eikä muutakaan juoksevaa vettä, ulkohuusi, sauna kerran viikossa, merenranta parin sadan metrin päässä, talliin mahtui kymmenkunta hevosta muut olivat yötä päivää ulkona laitumella kesäkuun alusta elokuun loppuun - siinä se, elettiin todellista, onnellista leirielämää. Ja muistoja kertyi!

Aitta

Skatan tila oli alun perin hieno kokonaisuus kaikkine toimivaan maatilaan kuuluvine rakennuksineen. Kaupungin tuon ajan tyyli oli kuitenkin se, että rakennuksille ei tehty minkäänlaista huoltoa. Sitä mukaa, kun ne ränsistyivät riittävästi, ne purettiin tai poltettiin pois. Niin menivät vähitellen ikivanha riihi, paja, sauna, hieno puuvaja, puimala, kasvihuoneet, kärryvaja, työkaluvaja, kaikki ladot ja lopulta pitkä väentupa vapaapalokunnan sammutusharjoituksena. Hieno aitta ja sievä leikkimökki sentään siirrettiin muualle.

Viime ajat Skataa on hallinnut Miina Äkkijyrkkä - muutama vuosi sitten jäljellä oli "ylätalo", talli, perunakellari-mankelihuone, vajatalli ja paikalleen romahtanut ruokavaja, jonka päädyssä aikoinaan oli poikien kämppä.

LEIRILÄISIÄ JA VÄHÄN MUITAKIN

Lounastauko.

Puutarhaportilla Pertti, Piiu, Tosse Forsberg, Milla Bäckström, C-G Aminoff, Hencca Arle ja Ulla Lindgren

Muurilla istumassa Ulla Lindgren, Silja Pursiainen, Tom Biaudet, Tosse Forsberg,hevosten selässä KakkuVähälä, Sinccu Koskenranta ja Nenne Jungebrandt

LEIRIELÄMÄÄ

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.