KESKUSTALLI OY

Ruskeasuon Ratsastushalli
00280 Helsinki
p. 010 4202569
keskustalli@keskustalli.fi

ALKEISKURSSI JUNIOREILLE MAALISKUUSSA LAUANTAISIN KLO 16-17

TALUTUSRATSASTUS SHETLANNINPONEILLA

TALUTUSRATSASTUS JATKUU KEVÄÄLLÄ

Tuntien peruutukset ja tiedustelut

ma-pe klo 8-9 ja 15-15.45. Muina aikoina pyrimme vastaamaan puhelimeen mahdollisuuksien mukaan.

Tuntien peruutukset vain puhelimitse p.010 420 2569 viimeistään ratsastuspäivän aamuna klo 8.30 mennessä.

tallikilpi_img_0289_970x.jpeg
Näytä suurempi kartta

SIJAINTI

Keskustalli sijaitsee Ruskeasuolla, Keskuspuistossa. Kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä ovat loistavat. Kuusitien pysäkiltä linja-autolla tai raitiovaunulla ei ole tallille matkaa kuin muutama sata metriä. Talleja on tallinmäellä kaksi, joista Keskustalli sijaitsee mäen alta tultaessa oikeanpuoleisessa (Talli 2) tallirakennuksessa, sisäpihanpuoleisilla käytävillä.

talli_sisakuva.jpeg

TALLIRAKENNUS

Keskustallilla on käytössään n. 30 karsinapaikkaa vuonna 2000 peruskorjatussa tallirakennuksessa. Tallit rakennettiin alunperin vuonna 1940 pidettäväksi suunniteltuja Olympiakisoja varten. Olympialeiset peruuntuivat Talvisodan syttymisen takia. Keskustallin hevoset siirtyivät sodasta palattuaan uusiin talleihin sodan päätyttyä keväällä 1940. Ennen sotaa talli sijaitsi nykyisen Kampin kauppakeskuksen paikkeilla ja tunnit pidettiin pääasiassa Kampin kentällä ja Fredrikinkadun varrella sijainneessa "Pikku-maneesissa".

talli_maneesi_970x.jpeg

MANEESI

Maneesi, ratsastushalli, jossa tunnit pääsääntöisesti pidetään talvikaudella, sijaitsee urheiluhallin tallien puoleisessa päädyssä. Ulkopuolisten katsojien toivotaan käyttävän tuntien seuraamiseen maneesin katsomoa. Katsomoon voi kiivetä kentän puolelta tuntien välillä, ei opetuksen aikana. 

Maneesi rakennettiin myöskin vuoden 1940 Olympialaisia varten. Se oli valmistuessaan Euroopan suurin ratsastushalli, ratsastusala oli 40 x 100 m ja katsomoon mahtui yli 2000 katsojaa. 50-luvun lopulle saakka ratsastusala oli 40 x 60, muttä vuonna 1958 kaupungin liikuntatoimesta vastaavat katsoivat, että "ratsastus ei Helsingissä koskaan tule olemaan sellaisessa laajuudessa, että se tarvitsisi niin suurta hallia". Niinpä se typistettiin kiinteällä seinällä nykyiseen kokoonsa 36 x 39 m. Katsojia tänä päivänä halliin mahtuu n. 800. 

V. 2000 maneesi oli suljettuna lähes kahdeksan kuukautta koko hallin peruskorjauksen takia.

talli_kentta.jpeg

KENTTÄ

Ulkotunnit pidetään enimmäkseen ns. Olympiksella tallien läheisyydessä. Tällä kentällä suoritettiin mm. Helsingin Olympialaisten kouluratsastuskilpailut v. 1952. Kenttä oli pitkään ruohopintainen ja enimmäkseen palloilijoiden käytössä. 70-luvulla se annettiin kokonaan ratsastuskäyttöön ja muutettiin hiekkapohjaiseksi.