KESKUSTALLI OY

Ruskeasuon Ratsastushalli
00280 Helsinki
p. 010 4202569
keskustalli@keskustalli.fi

ALKEISKURSSI JUNIOREILLE MAALISKUUSSA LAUANTAISIN KLO 16-17

TALUTUSRATSASTUS SHETLANNINPONEILLA

TALUTUSRATSASTUS JATKUU KEVÄÄLLÄ

Tuntien peruutukset ja tiedustelut

ma-pe klo 8-9 ja 15-15.45. Muina aikoina pyrimme vastaamaan puhelimeen mahdollisuuksien mukaan.

Tuntien peruutukset vain puhelimitse p.010 420 2569 viimeistään ratsastuspäivän aamuna klo 8.30 mennessä.

KESKUSTALLIN HENKILÖKUNTA

Vuodesta 1979 on Piiu Paloheimo yhdessä Pertti Paloheimon kanssa vastannut tallin toiminnasta. Molemmilla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus ratsastuksen opetuksessa. Tänä päivänä opetustuntien pitämisestä vastaavat jo kolmannen sukupolven edustaja Maija Pakarinen yhdessä tallin omien kasvattien ratsastuksenohjaaja "Nakki" Laura Mikkolan ja Pekka Pakarisen kanssa. Opettajina toimivat myös poniopettaja Annukka Sandell sekä Piiu ja Pertti Paloheimo.

PIIU PALOHEIMO

Piiu

Piiu on johtanut tallin toimintaa vuodesta 1979 lähtien yhdessä Pertti Paloheimon kanssa. Piiu pitää tunteja lähinnä aikuisryhmille sekä yksityistunteja kokeneemmille ratsastajille. Piiu on ratsastanut lapsesta saakka vanhempiensa Osku ja Maire Andersson-Blondyxín ohjauksessa. Lisäksi hän on hankkinut oppeja ulkolaisilta opettajilta kuten ruotsalaiset Harald Strömfelt ja Anders Lindgren, saksalaiset H H Brinckmann ja Jurgen Koschel sekä amerikkalainen hevosten käsittelyn "guru" Linda Tellington-Jones (TTEAM). Piiu on kilpaillut esteratsastuksessa JSM- ja JPM-tasolla useilla hevosilla, osallistunut Kim Lindholmin kanssa ensimmäisinä suomalaisina JEM-kilpailuihin Budapestissa v 1964. Kouluratsastuksessa hän on kilpaillut SM-tasolla 80-luvun lopulle saakka.

MAIJA PAKARINEN

Maija

Maijan oppilaat ovat enimmäkseen juonioreita, joille hän antaa sekä koulu- että esteratsastusopetusta. Maija on ratsastanut koko pienen ikänsä ja on ratsastuksen opettaja kolmannessa polvessa. Kilpaillut kansallisella JSM-tasolla esteratsastuksessa ja NSM- ja NPM-tasolla kouluratsastuksessa. Kotona saatujen oppien lisäksi Maija on mm. ollut kahteen otteeseen Ranskassa Poitiers´issa ratsastamassa nuoria hevosia, Jurgen Koschel´in valmennuksessa Saksassa ja Suomessa sekä syksyllä 2007 hollantilaisten Henk ja Wilma van Bergen´in luona. Keväästä 2009 lähtien Maija on saanut opetusta Wienin Espanjalaisen ratsastuskoulun entiseltä pääratsuttajalta Arthur Kottas-Heldenbergiltä.

LAURA MIKKOLA

Nakki

Laura Mikkola alias "Nakki" on Keskustallin oma kasvatti, alkanut ratsastuksen vuonna 1986, ollut ensin tallituuraajana ja vuodesta 1996 pitänyt junioritunteja, alkeiskursseja ja ohjannut ponioppilaita. Nakki on valmistunut Ypäjältä hevosharrasteohjaajaksi v. 2000 ja Harjun maatalouskoulusta ratsastuksenohjaajaksi v. 2002. Aamupäivisin Nakki hoitaa tallia ja antaa tukiopetusta tottelemattomasti käyttäytyneille poneille ja pikku hevosille.

PEKKA PAKARINEN

Pekka

Pekka jätti aikaisemman ammattinsa hotelli ja ravintola-alan johtotehtävissä ja päätti ryhtyä ratsastuksen ammattilaiseksi. Pekka ratsastaa aamupäivisin koulun hevosia, hoitaa tallia ja pitää tunteja sekä senioreille, junioreille että poniratsastajille.

PERTTI PALOHEIMO

Pertti pitää joitakin senioriratsastajien tunteja viikottain. Pertti on ratsastanut Keskustallissa vuodesta 1953 lähtien ja kilpaillut 60-luvun alkupuolelle saakka kansallisella tasolla esteratsastuksessa helpoissa luokissa ja 70-luvun lopulle SM-tasolla kouluratsastuksessa. Ratsastuntien pidon Pertti aloitti keväällä 1959.

Pertti on ollut 25 vuotta kansainvälinen kouluratsastustuomari, osallistunut lukuisille kansainvälisille tuomarikursseille ja arvostellut kansainvälisissä kilpailuissa Suomen lisäksi Pohjoismaissa, Venäjällä, Etelä-Amerikassa ja Etelä-Afrikassa.