KESKUSTALLI OY

Ruskeasuon Ratsastushalli
00280 Helsinki
p. 010 4202569
keskustalli@keskustalli.fi

ALKEISKURSSI JUNIOREILLE MAALISKUUSSA LAUANTAISIN KLO 16-17

TALUTUSRATSASTUS SHETLANNINPONEILLA

TALUTUSRATSASTUS JATKUU KEVÄÄLLÄ

Tuntien peruutukset ja tiedustelut

ma-pe klo 8-9 ja 15-15.45. Muina aikoina pyrimme vastaamaan puhelimeen mahdollisuuksien mukaan.

Tuntien peruutukset vain puhelimitse p.010 420 2569 viimeistään ratsastuspäivän aamuna klo 8.30 mennessä.

TUNNIT

Viikkotunnit syys- ja kevätkaudella

Seniorit

Ratsastustunteja seniori-ikäisille eli yli 18-vuotiaille on viikon jokaisena päivänä. Maanantaista perjantaihin tunnit pidetään klo 18 jälkeen. Ryhmät pyritään muodostamaan ratsastajien tason mukaisesti.

Juniorit

Ratsastustunteja juniori-ikäisille eli alle 18-vuotiaille on viikon jokaisena päivänä. Maanantaista perjantaihin tunnit pidetään klo 16 jälkeen ja lauantaisin klo 15-17. Ryhmät pyritään muodostamaan ratsastajien tason mukaisesti. Tasoja junioriratsastajille on alkeistasosta aina edistykselliseen ryhmään saakka.

Kaveritunnit

Kaveritunnit on tarkoitettu 8-11-vuotiaille "heppahulluille". Pääset touhuamaan ponien ja kaverisi kanssa yhdessä. Tarkoitus on tehdä kaikkea muutakin kivaa kuin vain ratsastaa, ja ratsastaessa kaveri voi olla mukana apuna. Tunnit on tarkoitettu aloittejoille tai jo alkeet osaaville.

Ponitunnit

Ratsastusopetusta poni-ikäisille ratsastajille (6 v. -) järjestetään arkisin klo 16-17. Tunnit sisältävät  poninhoitoa ja  ratsastusta. Tunnit järjestetään pätevän opettajan ohjauksessa jatkuvan valvonnan alaisuudessa.

Tenavatunnit

Ratsastusta tai poninhoitoa pienille (5v.-7v.) poniratsastajille. Tunnin kesto 30 min.


VARUSTEET


Kaikkien alle 12 vuotiaiden on käytettävä suojakypärää aina hevosia käsitellessään, sekä karsinassa että sen ulkopuolella. Kypärän käyttö ratsastustunneilla on pakollista. Jokaista kehoitetaan huolehtimaan siitä, että kypärä on oikein sovitettu ja hyväksyttyä mallia. Suojakypärä on mahdollista lainata tallilta (2 €/kerta), mutta oman kypärän hankkimista suositellaan sekä hygieniasyistä sekä siksi, että kypärän sopivuus on erityisen oleellista turvallisuuden kannalta. Turvaliivin käyttöä suositellaan erityisesti hyppytunneilla. Ratsastusasuna tunneilla tulee alkeiskurssin jälkeen käyttää ratsastushousuja ja -saappaita tai ratsastuskenkiä. Alkeis- ja ponitunneilla jalkineiksi suositellaan matalakantaisia, tukevia saappaita. Asun yleisilmeen tulee olla siisti ja urheilullinen, lepattavia tai kahisevia vaatekappaleita ei saa käyttää. Lävistyskorut ja riippuvat korvakorut kehoitetaan poistamaan ratsastuksen ajaksi.


VAKUUTUKSET


Koulun puolesta ei ratsastajilla ole tapaturmavakuutusta. Mikäli ratsastaja on Suomen Ratsastajainliiton jäsen tai hänellä on SRL:n Green Card, on perustapaturmavakuutus olemassa. Kaikilla vakituisesti ratsastavilla tulee alkeiskurssin jälkeen olla SRL:n jäsenyys tai Green Card. Vakuutusehtoihin on syytä tutustua korvaus-, ym. ehtojen osalta. Lisätietoa Greencardista, vakuutusehdoista sekä SRL:n jäsenyydestä löydät Suomen Ratsastajainliiton verkkosivustolta.


POISSAOLOT


Tunnilta poisjäämisestä tulee ilmoittaa ennakkoon viimeistään edellisenä päivänä klo 15.45 mennessä puhelimitse tai jättämällä viesti vastaajaan numeroon 010 420 2569 Rästitunnin korvaamisesta tulee sopia viimeistään viikon kuluessa poissaolosta lukien. Kauden aikana korvataan enintään kaksi rästituntia. Ennalta ilmoittamattomia poissaoloja ei korvata. Sairaudesta tai muusta syystä johtuvasta pitkäaikaisemmasta poissaolosta voidaan sopia erikseen. Rästitunnit ratsastetaan ensi sijaisesti sunnuntaisin klo 9-10. Viikolla pidettäville tunneille on mahdollista päästä korvaustunnille, mikäli niiltä löytyy tilaa ja ne sopivat tasonsa puolesta rästitunnin haluavalle oppilaalle. Sovi rästitunneista opettajan kanssa erikseen.